No Image Available

ГОСПОДИ И ВЛАДИКО НА МОЯ ЖИВОТ

 Автор: Свети Лука Войно-Ясенецки  Категория: Духовен живот, проповеди, поучения  Издателство: Ловчанска Света Митрополия
 Описание:

С благословението на Ловчанския митрополит Гавриил на книжния пазар в България вече е новото издание на Епархията – „Господи и Владико на моя живот“. Книгата съдържа тълкованието върху Великопостната молитва на свети Ефрем Сирин от свети Лука Войно-Ясенецки. Великият светител в своето всеотдайно служение на Бога и хората е бил не само достоен архипастир и гениален лекар, но и вдъхновен проповедник, и духовен писател. В своите наставления върху великата молитва на преподобния Ефрем свети Лука ни разкрива дълбокия смисъл на всяко едно прошение, всяка една дума. А тези молитвени вопли, по думите на светеца изповедник, са се излeли от „напълно очистено, съвършено, свято сърце, от просветен от Божията благодат ум, станал причастник на ума Христов“. „Тази молитва – говори още светителят – прониква в сърцето както никоя друга, чувствате особената, изключителната, божествената ѝ сила“.

Затова и словото на любимия светец, лекар на душите и телата, ще бъде още една утеха и извор на духовни сили за всяко вярващо сърце по време на Светата Четиридесетница – това благословено и преблагословено от Бога време на духовен труд и покаяние.

 Назад
bg_BGBulgarian
Scroll to Top