No Image Available

Нашата молитва

 Автор: Архимандрит Серафим (Алексиев)  Категория: Духовен живот, проповеди, поучения  Издателство: Св. апостол и евангелист Лука  Страници: 298
 Описание:

Книгата изобилства с ценни наставления върху молитвата, трудолюбиво събрани от светоотеческите творения. С присъщатаси скромност архимандрит Серафим предоставя на св. отци честта да бъда учители, а сам с радост се нарежда в редицата на техните ученици. Но в назидателните разсъждния на автора, и в ярките примери, които той съумява да предаде леко и достъпно, не остава скрит и собственият му духовен опит. Книгата е незаменимо ръководство за всеки православен християнин, търсещ живата връзка с Бога чрез молитвено общение с Него.

„Молитвата е съкратен разговор на душата с Бога. В нейните вопли и въздишки, просби и славословия, възторзи и благодарствени излияния е скрит пулсът на духовния живот. Благодарение на нея ние можем да влизаме в общение с Бога не само ежедневно, но и ежеминутно и да изпросваме благодатна помощ както за телесните, тъй и за духовните си нужди“ (Архим. Серафим Алексиев)

 Назад
bg_BGBulgarian
Scroll to Top