No Image Available

СХИИГУМЕНИЯ МАРИЯ

 Автор: Ловчански митрополит Гавриил  Категория: Съвременна святост  Издателство: Ловчанска Света Митрополия  Страници: 184
 Описание:

Жизнеописание и писма до Левкийския Епископ Партений.

Получила при монашеското си пострижение във Велика схима името на равноапостолната Мария-Магдалина, майка Мария се уподобява на великата Христова последователка и по своя живот още от ранна възраст – живот, изпълнен с добродетел, напрегнат духовен труд и беззаветна любов към Господа и хората. По Божия милост стъпките на великата подвижница на благочестието освещават и българската земя в периода 1954-1978 г., когато майка Мария е игуменка на Клисурски м-р „Св. Петка“ до гр. Банкя. Именно там тя завършва своя равноангелен живот на 8 май, 1978 г., в деня на възлюбения ученик и апостол на Господа св. Йоан Богослов, когото приживе особено е почитала.

Освен на български език книгата е издадена на руски и гръцки език и от момента на своята поява винаги се е радвала на голям интерес сред читателите. В настоящето издание е включена и главата „Из спомените на Ловчанския митрополит Гавриил“, която представлява посветените на матушка Мария беседи на Негово Високопреосвещенство със сестрите от Ново-Тихвинския манастир през 2006 г.

Изданието включва и 24 страници цветен албум

 Назад
bg_BGBulgarian
Scroll to Top