No Image Available

ЗА МОЛИТВАТА

 Автор: Архимандрит Софроний (Сахаров)  Категория: Духовен живот, проповеди, поучения  Издателство: ОМОФОР  Страници: 220
 Описание:

Архимандрит Софроний (Сахаров) е роден в Русия през 1896 г. и завършва живота си на 11 юли 1993 г. в основания от него манастир „Св. Йоан Кръстител“ в Есекс, Великобритания. Първата част от монашеския си път извървява на Света гора, където в продължение на осем години е под духовното ръководство на св. Силуан Атонски. Той е добре познат на българския читател с книгите: „Св. Силуан Атонски“, „Ще видим Бога както си е“, „Раждането за непоклатимото Царство“, „Подвигът на богопознанието“. „За молитвата“ е последната книга, издадена приживе от автора.

Ти си ми дал заповед да обичам, и аз я приемам с цялото си същество, Но ето, че не намирам в себе си сили за такава любов… Ти си Любов, Затова Сам Ти дойди и се всели в мен, и изпълнявай в мене всичко, което си ни заповядал, понеже Твоята заповед безмерно ме превъзхожда. Умът ми изнемогва, опитвайки се да Те постигне. Духът ми не може да проникне в тайните на Твоя живот. Искам във всичко да изпълнявам Твоята воля, но дните ми изтичат в неразрешими противоречия. Страхувам се да не Те изгубя заради злите помисли в сърцето си; и този страх ме разпъва. Дойди и ме спаси, мене, потъващия, така, както си спасил Петър, дръзнал да тръгне към Тебе по морските води.

 Назад
bg_BGBulgarian
Scroll to Top