No Image Available

Поучения на стареца Клеопа, Книжка 1

 Автор: Старецът Клеопа  Категория: Духовен живот, проповеди, поучения  Издателство: Православно отечество  Страници: 171
 Описание:

Отец Клеопа от манастира „Сихастрия“ е широко известен в целия православен свят.
Много жалко, че почти всичките му проповеди и поучения, които негово преподобие произнасяше в храма, в килията, под открито небе пред десетки хиляди вярващи през продължителното си служение останаха незаписани от никого и вече никога не ще бъдат възстановени.
Все пак, освен седемте книги, публикувани от Клеопа през последните две десетилетия, са запазе случайно записани от вярващи много негови духовни съвети и поучения на касетофон. С големи усилия успяхме да съберем част от тези касети – петнадесет години след записването им, и сега правим опит да ги публикуваме в отделни части, в малки книги, по теми, в специална серия, озаглавена „Отец Клеопа ни говори“.
Запазихме архаичния език на отец Клеопа, като! внесохме само леки поправки. Съветите на негово преподобие са автентични, прями, искрени, пълни с духом на любов. Те са истинско благословение за всички! души, търсещи спасение и много подпомагат духовното изграждане на младите поколения.
Публикуването на записаните на касети наставления на отец Клеопа ще стане за благочестивия ни народ подобно на мана небесна. Нека тези поучени принесат плод в сърцата и домовете на всички христолюбци.

Архимандрит Иоаникий (Балан) Свети манастир „Сихастрия Богоявление, 1995 г.

 Назад
bg_BGBulgarian
Scroll to Top