Книги на месец април

Христос Воскресе!

В книжният раздел на новия ни сайт, всеки месец ще акцентираме върху книги, свързани със светци или празници, чествани в съответния месец. В секция „Книги на месеца“ за април, обръщаме внимание на 3-ма светци и книги свързани с тях, които може да намерите в нашия книжен кът:

– 1-ви април: Преподобна Мария Египетска   Велика светица, живяла в 5/6-ти век. Един от най-ярките примери за това как от гибелната пропаст на грешния живот, човек може да достигне до висотата на светостта, чрез силата на покаянието и всеопрощаващата Божия милост. 

– 20-ти април: Пренасяне мощите на свети Николай Велимирович от Америка в СърбияЕпископ Жички, високообразован и многоплодовит автор. Заради творбите, проповедите и съчиненията си е наречен „Нов Златоуст“. Наш съвременник от близкото минало, чийто живот е осеян с много трудове, повратности и изпитания. 

– 30-ти април: Свети Игнатий БрянчаниновРуски епископ, живял през 19-ти век. За него големия духовник от близкото минало – отец Никон Воробьов казва, че благодарение на неговите творби, съвременният човек би могъл да разбере и приложи към своя начин на живот писанията на светите отци от първите векове на християнството.
Приятно и душеполезно четене! 

bg_BGBulgarian
Scroll to Top